Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yemişli İlkokulu

Telefon : 04863592099/5424564836
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://yemisliio.meb.k12.tr
Adres : yemisliio
VİZYON : Öğrencilerinin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, T.C.Anayasasına ve Türk demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak. Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığını kazandırmak. Öğrencinin el çalışması ile zihin çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini el ile çalışmasının onur ve zevkini kazanmasını sağlamak.
MİSYON : Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
BAŞARILAR : eTwinning Kalite Etiketleri(5 adet) eTwinning Avrupa Kalite Etiketi(1 Adet) eTwinning Okulu Etiketi Ödülü

Öğretmen :10
Öğrenci :195
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :995
Öğretim Şekli :İkili öğretim şekli
Saatler : 12.30-17.30
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
Servis :
Ulaşım : Okulumuz hakkari - şırnak karayolu üzerinde bulunmaktadır.Bu güzergahtan geçen minübüslerle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Yemişli Köyü´nde olup, Türkiye- Irak sınırındadır. Köy çoğrafi yapıya göre tarım ve hayvancılığa elverişlidir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine 35 km, il merkezine 75 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Etwinning Projeleri
Diğer Hususlar : OKULUMUZA AİT 2021 YILINDA OKUL BAHÇESİNDE FAALİYETE GEÇMİŞ 7 DAİRELİ LOJMAN BULUNMAKTADIR. AYRICA İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE KÖYÜMÜZDEKİ DİGER OKULUN BAHÇESİNDE BULUNAN 10 DAİRELİ LOJMAN DA KULLANILMAKTADIR.
Yazdır :